Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Atlantikwall Raversyde

Een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdediging uit Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Atlantikwall Raversyde

Info partner

Wie
  • Atlantikwall Raversyde
Waar

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
België

Link

Wat valt er te beleven

Atlantikwall Raversyde, in Raversijde bij Oostende, toont een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Je komt er meer te weten over de Atlantikwall en de oorlog aan de kust.

Batterij Aachen, een uniek bunkercomplex uit WO I, ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee. De batterij onderging een uitgebreide en grondige restauratie en herinrichting. Verdiep je in de boeiende geschiedenis van het dagelijkse leven in de kustbatterij en aan de bezette kust. Met beeld, animaties, (beton)maquettes en een 3D-reconstructie kom je meer te weten over de mysterieuze oorlog op zee en de kustverdediging. Pik ook een vleugje cultuur mee en ontdek het Groen Geruite huis van kunstenares Lily Van der Stokker. Ze inspireerde zich op het artistieke verleden van prins Karel en de camouflagetechnieken op schepen.

Batterij Saltzwedel-neu is een schoolvoorbeeld van de Atlantikwall. Door haar goede staat van conservatie kan zij gerekend worden onder de belangrijkste Europese Musea gespecialiseerd in militaire verdedigingswerken.

Families met kinderen kunnen via de zoektocht ‘Op tijdreis’ nog verder in de tijd teruggaan, tot de 15de eeuw. ‘Op tijdreis’ is een (gratis) familiezoektocht in het vrij toegankelijke park. Tieners kunnen zich onderdompelen in een bijzonder escape game op Atlantikwall (inbegrepen in het ticket).

Atlantikwall_ill.jpeg

Atlantikwall Raversyde

Galerij