Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Passchendaele Museum

Experience. Reflect. Remember.

Passchendaele Museum

Info partner

Wie
  • Passchendaele Museum
Waar

Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
België

Link
Ontdek en beleef het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en de Slag bij Passendale (1917) in de interactieve opstelling van het Passchenaele Museum.

Daal af in de ‘dugout’ (ondergrondse schuilplaats) en verken de gereconstrueerde Britse en Duitse loopgraven. De jongste bezoekers kunnen met Lisa, haar neefje Louis en Maurice, het museumratje met een plooikaart en luisterspel op ontdekkingstocht. Onderweg voeren ze leuke opdrachten uit. Het museum is gevestigd in het kasteeldomein van Zonnebeke dat in het midden van het vroegere slagveld ligt.

Via verschillende wandel- en fietsroutes kan je zo gemakkelijk het Polygoonbos en CWGC Tyne Cot Cemetery, de grootste Commonwealth begraafplaats ter wereld, bereiken. Naast het museum liggen de acht ‘Herinneringstuinen’ en de ‘pou maumahara’, een 8 meter hoge Maori houtsculptuur. In de kerktoren van Zonnebeke, op wandelafstand van het museum, kan je de gratis tentoonstelling ‘Getekend landschap’ bezoeken.

Nieuw in 2024: de immersieve ruimte ‘Passchendaele 1917’ als een introductie tot de Slag van Passchendaele! Krachtige visualisaties, op maat gemaakte muziek door Jef Neve en metershoge geprojecteerde historische beelden duiden chronologisch de veldslag.

 

Passchendaele Museum

Galerij