Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'

Dé startplek voor je bezoek aan Heuvelland.

Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'

Info partner

Wie
  • Heuvelland
Waar

Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'
Sint Laurentiusplein 1
8956 Kemmel (Heuvelland)
België

Link

Wat valt er te beleven

Start je bezoek aan Heuvelland in het kindvriendelijke bezoekerscentrum waar het landschap van de Kemmelberg wordt voorgesteld. Tal van sfeerbeelden en toeristische info helpen je op weg voor een onvergetelijke uitstap in Heuvelland. Kom er ook meer te weten over het oorlogsverleden van Heuvelland in de permanente tentoonstelling "Landschap en oorlog: Het Heuvelland 1914-1918" met interactieve spelletjes voor kinderen!

Wandel- en fietskaarten, autoroutes, Eigen kweek locatiekaart, streekproducten, etc. zijn allemaal verkrijgbaar aan de balie van Toerisme Heuvelland, eveneens in het bezoekerscentrum gevestigd.

Landschap en oorlog. Het Heuvelland 1914-1918

Deze tentoonstelling verklaart op een begrijpelijke manier de invloed van de heuvels op het verloop van WO1 ten zuiden van Ieper. Heuvelland was tijdens de Groote Oorlog verdeeld in bezet en onbezet gebied want de frontlijnen liepen dwars door de gemeente. Gesproken getuigenissen, objecten en resten uit de ondergrond, vluchtelingverhalen en 3D foto’s vertellen je het verhaal uit die tijd.
De documentaire Zero Hour legt je haarfijn uit hoe de oorlog in 1917 uiteindelijk ontaardde in een ondergronds duel.
De tentoonstelling is kindvriendelijk uitgewerkt. Terwijl de volwassenen de film volgen, kunnen de kinderen in een tunnel op hun maat ervaren hoe het leven van de soldaat toen was of een reconstructie maken van een verdwenen dorp.

vitrine in het Bezoekerscentrum Het Heuvelland

Heuvelland