Een website van het War Heritage Institute

Homepagina
Welkom bij
Belgium, Battlefield of Europe

Homepagina

Bataille des frontières_ill1

Thema van de week

'Belgium, Battlefield of Europe' is een verrassend veelzijdig netwerk.
Elke week schuiven we één specifiek thema naar voren!

Deze week:

De Slag der Grenzen (einde augustus 1914)

 

Marina van der Auwera naast de Franse ambassadeur

Ridder in de 'Ordre des Arts et des Lettres'!

Op 17 november 2023 kreeg mevrouw Marina van der Auwera, administratrice van de Fondation Napoléon en verantwoordelijke van BBE-partner de Délégation de Belgique du Souvenir Napoléonien, uit de handen van de heer François Sénémaud, ambassadeur van Frankrijk in België, de decoratie van ridder in de prestigieuze Franse Ordre des Arts et des Lettres uitgereikt.

Mevrouw van der Auwera werd op deze manier gehuldigd voor haar jarenlange inzet voor het Souvenir Napoléonien en BBE sluit zich graag aan bij deze felicitaties!

Albums

Galerij

WHI.jpg

War Heritage Institute

Bij het War Heritage Institute (WHI) kan je - verspreid over 6 sites - kennis maken met heel wat belangrijke historische militaire collecties van de late middeleeuwen tot de Koude Oorlog. Het War Heritage Institute staat in voor het bewaren en het doorgeven van het Belgische militaire erfgoed, geschiedenis en herinnering.

war dead register.jpg

War Dead Register

Hoeveel Belgische militairen sneuvelden tijdens de verschillende oorlogen? Hoeveel inwoners van mijn gemeente? Wat deden ze voor de oorlog? Hoe en waar zijn ze gesneuveld?

Lees er meer over op de website van het Belgian War Dead Register.