Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Bastogne War Museum

De grootste herdenkingssite over de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België.

Bastogne War Museum

Info partner

Wie
  • Bastogne War Museum
Waar

Colline du Mardasson 5
6600 Bastogne
België

Link

Wat valt er te beleven

Op slechts enkele passen van het beroemde Mardasson bevindt zich het Bastogne War Museum: de grootste herdenkingssite over de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. Het spitst zich vooral op de Slag om de Ardennen toe.

Dankzij drie shows die alle zintuigen aanspreken wordt de bezoeker in het verhaal ondergedompeld en kan hij het wedervaren van vier personages betrokken in het conflict op de voet volgen.

Bastogne War Museum

De decors, getuigenissen, multimediaopstellingen en films spreken verstand én hart aan en laten de bezoekers voelen dat dit verhaal, deze geschiedenis, elk van hen persoonlijk aanbelangt.

De route is voorzien van interactieve zuilen bestemd voor jongeren en scholen. Mits reservatie worden workshops over diverse thema’s aangeboden.

Uitzonderlijke objecten illustreren de “kleine” geschiedenis van alle mensen en de “grote” Geschiedenis van alle volkeren.  

Vanaf 9 juli 2022 breidt het Bastogne War Museum uit met twee nieuwe onderdompelende ervaringen waarmee het museum in oppervlakte verdubbelt met 2500 bijkomende vierkante meter!

Bastogne War Museum