Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Bastogne War Museum

De grootste herdenkingssite over de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België.

Bastogne War Museum

Info partner

Wie
  • Bastogne War Museum
Waar

Colline du Mardasson 5
6600 Bastogne
België

Link

4 experiences in 1!

Op slechts enkele passen van het beroemde Mardasson-monument bevindt zich het Bastogne War Museum: de grootste herdenkingssite over de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. Het spitst zich vooral op de Slag om de Ardennen toe.
Dankzij drie shows die alle zintuigen aanspreken wordt de bezoeker in het verhaal ondergedompeld en kan hij het wedervaren van vier personages betrokken in het conflict op de voet volgen.
De decors, getuigenissen, multimediaopstellingen en films spreken verstand én hart aan en laten de bezoekers voelen dat dit verhaal, deze geschiedenis, elk van hen persoonlijk aanbelangt.

In het Bastogne War Museum maak je ook kennis met de immersieve bezoekerservaring ‘Generations 45’. Je volgt het parcours van een Amerikaanse en een Duitse veteraan na de oorlog. Het persoonlijke verhaal van deze twee mannen dompelt je onder in de Europese geschiedenis van 1945 tot 1989, van de ruïnes van Bastogne tot aan de Berlijnse Muur.

Op 4 kilometer van het Bastogne War Museum ontdek je de overblijfselen van het Bois Jacques dankzij een augmented reality-app. Ervaar dankzij deze technologie het dagelijkse leven van de GI’s van de Easy Company, die beschutting zochten in hun foxholes (schuttersputjes).

Dompel jezelf onder in het hart van het Amerikaanse verzet tijdens de Slag om Bastogne, in de sfeer van een hoofdkwartier: Bastogne War Rooms (Rue de la Roche 40, op 2 kilometer van het Bastogne War Museum) is een totale onderdompeling in het hart van de historische site, waar de Amerikaanse generaal McAuliffe het beroemd geworden antwoord “NUTS” gaf op de Duitse vraag tot overgave.

Mardasson Memorial

Bastogne War Museum

Galerij