Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Expo 'Echoes of War'

1 februari - 17 november 2024, Passchendaele Museum

Expo 'Echoes of War'

Info activiteit

Waar

Passchendaele Museum
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
België

Wanneer
-
Uur
10u - 17u30
Link
Het Passchendaele Museum opent, in het kader van het WOI-themajaar Landscapes | Feel Flanders Fields van Toerisme Vlaanderen en Westtoer, de tijdelijke tentoonstelling ‘Echoes of War’.

De tentoonstelling ‘Echoes of War’ belicht de rol van het landschap als drager van de herinnering aan de Slag bij Passendale. De tentoonstelling wordt opgebouwd rond drie landschappelijke categorieën van herinneringsdragers: militaire begraafplaatsen en monumenten, oorlogsrelicten en landschapselementen.
In de tentoonstelling worden bezoekers meegenomen doorheen de geschiedenis van het herinneringslandschap. Aan de hand van digitale persoonsverhalen kan de bezoeker de tocht van een gewone soldaat doorheen het landschap meevolgen.

Op het einde van de expo, in het voormalige keukentje van het kasteel, komt een digitale landschapskiosk, tjokvol lokale wandel- en fietstochten. Op basis van geselecteerde voorkeuren wordt er een route voorgesteld aan de bezoeker. Hierbij wil het Passchendaele Museum haar rol als ‘open museum’ opnemen en bezoekers het landschap insturen.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 17 november. Het Passchendaele Museum is dagelijks open van 10u tot 17u30. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket.

opstelling 'Echoes of War'

Passchendaele Museum

Galerij