Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Mons Memorial Museum

Museum van de samenleving, bezinningsoord, bespiegelingsruimte,… kortom: het Mons Memorial Museum!

Mons Memorial Museum

Info partner

Wie
  • Mons Memorial Museum
Waar

Boulevard Dolez 51
7000 Bergen
België

Link

Wat valt er te beleven

Kom een uniek historisch oord ontdekken!

Deze museale ruimte spoort bezoekers van alle leeftijden aan om te gaan nadenken over de veelzijdige en complexe werkelijkheid van de oorlog.
Een grote permanente tentoonstelling illustreert de militaire geschiedenis van de streek rond Bergen van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Het parcours spitst zich toe op de gebeurtenissen van de twee wereldoorlogen.
Aan de hand van het leven van mannen en vrouwen die de feiten meemaakten, wordt de bezoeker ondergedompeld in het dagelijkse leven van soldaten en burgers in oorlogstijd. Hun getuigenissen vormen een rode draad doorheen het volledige bezoek en brengen de honderden tentoongestelde objecten tot leven. De brieven, notaboekjes en interviews zorgen dan weer voor een persoonlijke kijk op de thema’s die in het Mons Memorial Museum worden aangehaald.

De tentoongestelde objecten, geselecteerd uit de 5000 stukken die de verzameling over het militaire verleden van de stad Bergen rijk is, snijden het fundamentele vraagstuk van de verhouding tussen burgerbevolking en militairen aan.

Tijdelijke tentoonstellingen vullen het permanente parcours regelmatig aan of maken het mogelijk maatschappelijke debatten op te starten.   

Mons Memorial Museum