Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Spoorwegfortje van Duffel

Ooit gebouwd als schans ter verdediging van de spoorlijn Brussel-Antwerpen: meer dan een bezoek waard!

Spoorwegfortje van Duffel

Info partner

Wie
  • Spoorwegfortje van Duffel
Waar

Mechelsebaan 249
2570 Duffel
België

Link

Wat valt er te beleven

Het fortje van Duffel maakt deel uit van de buitenste fortengordel rondom Antwerpen die de stad moest beschermen tegen vijandige invallen. Het werd in 1886 gebouwd om de spoorlijn Brussel-Antwerpen te verdedigen. Het complex is opgetrokken in een unieke gemengde bouw van betonnen gewelven en bakstenen muren. Ook is er een onderaardse gang die de verschillende delen van het militair monument met elkaar verbindt.

Gluren in donkere hoeken
Wil je alle geheime plekken van het fort ontdekken? Laat je dan rondleiden door een van de fortgidsen.
Deze vrijwilligers vertellen je meer over de geschiedenis van het fort en leiden je door de onderaardse gang. Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Beleef het fortje van binnen uit
Bezoek je het fort individueel of met een kleine groep? Mis dan de belevingstentoonstelling in het fort zeker niet. Deze is gratis te bezoeken.

Ga op ontdekking met een app
Voor kleine avonturiers en hun (groot)ouders is er de gratis Vossenstreken wandelapp! Leer alles over het leven van een soldaat in de Eerste Wereldoorlog ... of over vleermuizen. Kijk op www.vossenstrekenapp.com

Brasserie De Krone
Een dagje erop uit met je gezin, een zakenlunch of gewoon lekker eten en van een drankje genieten. Het kan allemaal bij Brasserie De Krone. Het is een bijzondere brasserie, deels gerund door jongeren met Autisme-Spectrum-Stoornis (ASS) die hier job-ervaring kunnen opdoen. Eten doe je in de voormalige slaapzalen van de soldaten of bij mooi weer op het terras op het middenplein van het fort.

binnenplaats van het fort

Spoorwegfortje van Duffel

Galerij