Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Expo 'Forgées dans l'ombre, brandies dans la lumière'

6 juli - 29 september 2024, Citadel van Namen

Expo 'Forgées dans l'ombre, brandies dans la lumière'

Info activiteit

Waar

Citadel van Namen
Route Merveilleuse 64
5000 Namen
België

Wanneer
-
Link
‘Gesmeed in de schaduw, gehanteerd in het licht’: middeleeuwse en fantasy-wapens en harnassen

Een tijdelijke expo rond het thema van succesfilms en -series uit denkbeeldige fantasiewerelden gerelateerd aan de Middeleeuwen, met een link naar de geschiedenis en een dialoog tussen film en erfgoed.

Van Conan tot Excalibur, van Game of Thrones tot Outlander, van Kaamelott tot The Chronicles of Narnia, en zelfs in videogames als The Witcher, Dark Souls of ook nog Assassin’s Creed zijn oude wapens te vinden.

Historische en fantasy werelden zijn nog nooit zo aanwezig geweest op het scherm als nu, en hetzelfde geldt voor videogames en in wat popcultuur is geworden. Wat een paar jaar geleden nog als alternatief gold, geeft nu vorm aan kaskrakers. Epische fresco's, buitengewone veldslagen, ridderlijke queesten - in deze verhalen komen de meest mythische wapens en wapenrustingen voor. Maar van waar komen deze voorwerpen die balanceren tussen het reële en het denkbeeldige?
Wat als deze fantastische wapens hun oorsprong hadden in onze eigen geschiedenis? Kom en ontmoet je verbeelding, bekijk rekwisieten van filmopnames, cosplay-creaties (‘costume play’) en de collecties en de historische objecten die die inspiratiebron ervoor waren.

Wanneer realiteit fictie ontmoet...

fantasy harnas

Citadel van Namen