Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Werkgroep “Op het Oorlogspad” (Erfgoed Hoogstraten vzw)

“Op het Oorlogspad” (Erfgoed Hoogstraten vzw) richt zich op de veelzijdige militaire geschiedenis van de Noorderkempen en de impact ervan op de bewoners.

Werkgroep “Op het Oorlogspad” (Erfgoed Hoogstraten vzw)

Info partner

Wie
  • Werkgroep “Op het Oorlogspad” (Erfgoed Hoogstraten vzw)
Waar

Molenstraat 6
2320 Hoogstraten
België

Link

Naast de werking in archieven hebben we zo intussen 75 digitale interviews verzameld met in totaal 90 van de laatste ooggetuigen van WO2 in onze regio. De resultaten van onze onderzoeken worden met het brede publiek gedeeld in de vorm van publicaties, exposities, themawandelingen en monumenten, al dan niet in samenwerking met andere erfgoedpartners en lokale overheden.

Het grootste project tot dusver was het goed gevulde herdenkingsjaar “Hoogstraten 1814” dat resulteerde in een boek over deze “vergeten” veldslag, een historisch bivak en de grootste reconstructie van een Napoleontisch treffen ooit in Vlaanderen met bijna 1000 reenactors en 15.000 bezoekers, een fraaie tentoonstelling, een heuse musical en de onthulling van een herdenkingssite, allemaal in de loop van 2014.
Onze meest recente wapenfeiten zijn de samenwerking met het Stedelijk Museum voor de fototentoonstelling "Hoogstraten 40-45" in 2020 en de onthulling van een gedenkteken voor een in mei 1940 in Meer gesneuvelde Franse jachtvlieger in 2021.

Erfgoed Hoogstraten_ill.jpg

Werkgroep “Op het Oorlogspad” (Erfgoed Hoogstraten vzw)