Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
101th Airborne Museum

De Slag om Bastogne tijdens het Ardennenoffensief.

101th Airborne Museum

Info partner

Wie
  • 101st Airborne Museum
Waar

Avenue de la Gare 13
6600 Bastenaken
België

Link

Wat valt er te beleven

Het 101st Airborne Museum is een museum over de Slag om Bastenaken tijdens de Slag om de Ardennen (16 december 1944 – 25 januari 1945), het laatste grote Duitse offensief in het Westen en het bloedigste gevecht geleverd door de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het museum werd ondergebracht in een gebouw uit 1936, de vroegere officiersmess van het 2e regiment Ardense Jagers. Tijdens de bezetting gebruikten de Duitsers het als “Unteroffiziersheim” (onderofficieren-mess).

Op vier verdiepingen stelt het museum een twintigtal diorama's voor, samen met een rijke collectie authentieke objecten, wapens, uniformen en uitrustingsstukken.

Door hun realisme dompelen de opstellingen de bezoeker werkelijk in de verschrikkelijke gevechten van de winter 44-45 onder. In de kelder wacht hem een unieke ervaring: net zoals de inwoners in december 1944 zoekt hij bescherming tijdens een luchtbombardement.

Het museum biedt ook de gelegenheid samen met een gids het slagveld te bezoeken. Uitleg wordt verschaft net daar waar de feiten zich afspeelden. U wordt opnieuw ondergedompeld in het verschrikkelijke winteroffensief van 1944.

101st Airborne Museum

Galerij