Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon, een museum voor allen, op 4,5 km van de Leeuw van Waterloo.

Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon

Info partner

Wie
  • Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon
Waar

Chaussée de Bruxelles 66
1472 Vieux-Genappe
België

Link

Een authentieke locatie!

17 juni 1815. Het is bijna donker, de regen valt. De troepen van Napoleon zijn uitgeput. Ze voelen de nabijheid van de vijand. De keizer beveelt halt te houden en zijn ordonnansen merken een onbewoond huis op, de hoeve du Caillou. Dit zou Napoleon's laatste hoofdkwartier worden.

Deze voormalige boerderij is omgebouwd tot een museum dat de gebeurtenissen van deze beroemde nacht in de kijker zet aan de hand van getuigenissen van burgers en van militairen. Het was ook hier dat Napoleon zijn strategie en plannen voor de slag bedacht. In een authentiek decor herbergt het museum voorwerpen die voornamelijk afkomstig zijn uit het Franse leger, waaronder een veldbed van de keizer.

Laatste Hoodkwartier van Napoleon

Het laatste hoofdkwartier van Napoleon is een historisch gebouw eerder nog dan een museum. De boerderij heeft inderdaad haar eigen geschiedenis, zowel voor als na de gebeurtenissen van Napoleon. Bovendien zijn de boerderij, de bijgebouwen en het exterieur geklasseerd als historisch monument.

Alleen, met vrienden of met het gezin, kinderen, senioren, mensen met of zonder beperking, komend met de auto, de fiets of het openbaar vervoer…, elke bezoeker kan het museum ontdekken op zijn eigen tempo en volgens zijn eigen wensen. Aan de hand van uiteenlopende opstellingen komt iedereen in dit museum tot een beter begrip van dit moment uit de geschiedenis...

Het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon