Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Kleine-Brogel Air Museum (vzw KBAM)

De geschiedenis van de vliegbasis Kleine-Brogel en de 10de Tactische Wing.

Kleine-Brogel Air Museum (vzw KBAM)

Info partner

Wie
  • Kleine-Brogel Air Museum (vzw KBAM)
Waar

Onze-Lieve-Vrouwlaan 99
3990 Peer
België

Link

Wat valt er te beleven?

De vzw KBAM is ondergebracht in het oude stafgebouw en een loods van de vliegbasis Kleine-Brogel. Het is een museum dat in feite bestaat uit twee onderling verschillende, maar elkaar aanvullende entiteiten.

Enerzijds wordt de geschiedenis van het vliegveld Kleine-Brogel en van de 10 W Tac aan bezoekers getoond. Zo neemt men u mee in een verhaal dat start bij de bouw van het vliegveld door de geallieerden eind 1944 tijdens WO II, over de oprichting van de 10 W Tac in 1951 en de aankomst ervan in Kleine-Brogel in 1952 en dat eindigt bij de hedendaagse operaties met F-16. Deze historiek wordt u verteld aan de hand van de verschillende vliegtuigen welke in de 10 W hebben gevlogen, een aantal voertuigen, foto’s, teksten en fysieke stukken (o.a. bewapening, uniformen en vlieguitrusting, enz) verkregen via officiële weg of uit persoonlijke bezittingen.

Anderzijds wordt er ook een verzameling ten toon gesteld van allerlei vooral luchtvaartgebonden items (hoofdzakelijk voorwerpen in privébezit), die u een diepere inkijk geven in het militaire (luchtvaart)leven.

Alle informatie (openingsuren, aanvraagprocedure, toegangsprijs, enz) betreffende bezoeken (individueel of in groep) kan je terugvinden op onze website www.kbam.be.

Kleine-Brogel Air Museum (vzw KBAM)

Galerij