Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Flanders Aviation Society - Luchtvaartmuseum

Laat je onderdompelen in de geschiedenis van de luchtvaart!

Flanders Aviation Society - Luchtvaartmuseum

Info partner

Wie
  • Flanders Aviation Society - Luchtvaartmuseum
Waar

Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem
Luchthavenstraat 1 bus 2
8560 Wevelgem
België

Link

Wat valt er te beleven

Het FAS Luchtvaartmuseum ademt geschiedenis. Het is gevestigd in een door de Duitsers tijdens WO 2 gebouwde bunker. De locatie is eigenlijk nog ouder want het vliegveld zelf werd door de Duitsers al in 1917 aangelegd.
Dit maakt dat dit vliegveld, dat ondertussen is uitgegroeid tot de internationale luchthaven Kortrijk-Wevelgem, al bijna even oud is als de luchtvaart zelf.

maquette Duits vliegveld Wevelgem 1917

In het museum krijg je een overzicht van de ontwikkeling van de luchtvaart gaande van de gammele uit hout en canvas gebouwde tweedekkers , over de al meer geavanceerde jachtvliegtuigen en bommenwerpers uit WO 2 tot de jets waarmee onze luchtmacht nu is uitgerust. Deze evolutie toont zich in zowel de materialen, instrumenten als motoren van de vliegtuigen. Ook het menselijke aspect wordt niet uit het oog verloren, zo worden een aantal personen die verbonden zijn met de luchthaven en de geschiedenis ervan in de kijker gezet.
Het feit dat het museum gevestigd is op een operationele luchthaven geeft de bezoeker toch wel een redelijke kans om vliegtuigen te zien opstijgen en landen!

Het museum wordt volledig door vrijwilligers gerund en daardoor is het niet altijd geopend. Je kan de openingstijden checken op de website www.fasinfo.be
Ook is het mogelijk het museum te bezoeken in groep na afspraak onder begeleiding van een gids. Alle info hierover vind je eveneens op de website of je stuurt een mail naar bezoekfasluchtvaartmuseum@gmail.com

vitrine UK FAS-Luchtvaartmuseum

Flanders Aviation Society - Luchtvaartmuseum

Galerij