Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
Depot Boerenkrijg Overmere

De herinnering aan de 'Brigands' levend gehouden!

Depot Boerenkrijg Overmere

Info partner

Wie
  • Depot Boerenkrijg Overmere
Waar

Baron Tibbautstraat 2
9290 Overmere
België

Link

In oktober 1798 greep in Overmere een groep jongemannen naar de wapens, zij gingen in het verzet tegen het in hun ogen onrechtvaardige Franse bestuur. Als een lopend vuur verspreidde de opstand zich, de Boerenkrijg was een feit.

Het Depot Boerenkrijg Overmere heeft als doel kennis te verzamelen in verband met de Boerenkrijg en de belangstelling hiervoor te verhogen. Zo beheren wij een collectie voorwerpen en documenten uit de 18de eeuw die in verband met de Boerenkrijg kunnen gebracht worden.
Deze collectie kan ontleend worden aan verenigingen die een tentoonstelling willen organiseren rond dit thema. Daarnaast verrichten wij ook studie- en archiefonderzoek, geven publicaties uit, houden lezingen en richten tentoonstellingen in. Dit alles om de herinnering aan de Boerenkrijg levendig te houden.

Je kan het depot bezoeken op de donderdagavonden, van 19u tot 21u (een voorafgaande afspraak is ten zeerste aan te raden!). Voor groepsbezoeken, onder begeleiding en met uitleg door een gids, zijn er ruimere mogelijkheden.
Meer info over bezoeken via deze link.

Liever de buitenlucht in? De Boerenkrijgwandeling (6,5 en ingekort 4,5 km.) neemt je mee op ontdekkingstocht naar de rijke geschiedenis van het Boerenkrijgpark.

Boerenkrijgmonument in Overmere

Depot Boerenkrijg Overmere

Galerij