Een website van het War Heritage Institute

Erfgoed
The Bro ASBL

The Big Red One: onderdompelend re-enactment in het kader van de Europese campagne van de US troepen in 1944-45.

The Bro ASBL

Info partner

Wie
  • The BRO ASBL
Waar

Contactadres:
Rue Gaston Lejeune 12/2
4890 Thimister Clermont
België

Link

The BRO is een re-enactment groep opgericht op 8 juni 2017 en gespecialiseerd in het evoceren van GI's in 1944-1945 in het Europese theater tijdens WOII. In het bijzonder vertegenwoordigen wij GI's van de Eerste Infanterie Divisie, beter bekend als 'The Big Red One'. De dag van de oprichting van The BRO valt samen met de honderdste verjaardag van de oprichting van deze divisie die het speerpunt werd van de Amerikaanse troepen die in 1917 aan het Noord-Franse front tegen de Duitsers kwamen vechten.

The BRO is een groep enthousiastelingen die dezelfde visie op WOII re-enactment delen. Sommigen van hen zijn ook eigenaars van oldtimers zoals Jeeps, Dodge of GMC.

Wij werken vaak samen met andere re-enactmentgroepen die onze visie op kwalitatief re-enactment delen.

The BRO heeft een visie van kwaliteitsvolle re-enactment om de herdenkingsplicht te bestendigen en het publiek een levend museum aan te bieden. Wij besteden aandacht aan details, zodat het publiek zich volledig kan onderdompelen in deze belangrijke periode van onze geschiedenis. Onze activiteiten variëren van deelname aan evenementen voor het brede publiek, herdenkingen, historische konvooien, maar ook uitjes onder elkaar om onze kennis van het terrein van het leven van de GI’s op het strijdtoneel te ontwikkelen.

Wij zijn een in België gevestigde groep. Onze uitstappen vinden hoofdzakelijk plaats in België maar soms ook in andere Europese landen zoals Frankrijk.

Interesse om met ons mee te doen? Aarzel niet om ons te bezoeken en, waarom niet, beleef het avontuur met ons!

The BRO ASBL

Galerij