Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Tentoonstelling 'La Marine sous le Premier Empire'

13 januari - 1 mei 2023, Wellington Museum

Tentoonstelling 'La Marine sous le Premier Empire'

Info activiteit

Waar

Wellington Museum
Chaussée de Bruxelles 147
1410 Waterloo
België

Wanneer
-
Uur
10u - 17u
(vanaf 1 april: 9u30 - 18u)
Link
Vanaf 13 januari 2023 dompelt het Wellington Museum je onder in de wereld van de marine ten tijde van het Eerste Keizerrijk!

Deze nieuwe tijdelijke tentoonstelling toont de technische vernieuwingen op het vlak van navigatie, het dagelijks leven aan boord van de fregatten uit die tijd en de Belgische bijdragen in de ontwikkeling van de keizerlijke marine!
Op de tentoonstelling worden authentieke objecten getoond waaronder een selectie tijdsgebonden wapens, voorwerpen uit het dagelijks leven van de bemanning, een marinekanon, maquettes en talrijke uniformen.

Tijd om het ruime sop te kiezen! In belevingsvolle decors maakt de bezoeker een unieke en onvergetelijke ervaring mee, midden op de oceaan!

Gegidste rondleidingen tegen verminderd tarief op de volgende woensdagen: 25/01, 22/02, 29/03 en 19/04, telkens om 14u30. Deelnemers worden gedurende een uur ondergedompeld in de wereld van de marine. Speciale toegangsprijs op deze data:
volwassenen: € 8 / senioren, studenten en kinderen (+ 10 jaar): € 7 / kinderen (- 10 jaar): gratis

Activiteiten voor kinderen:

  • ‘Bataille navale’: 15/02 – 14u tot 16u

De matrozen in spe komen via een groots spelbord terecht in het hart van de zeeslagen van het Eerste Keizerrijk! Ze kunnen ook hun eigen zeeslag spelen. Deze activiteit wordt begeleid door een gids die de kinderen onderdompelt in het verleden.
Reservatie verplicht: I € 10

  • ‘Contes et légendes’: 22/03 – 14u tot 16u

Diverse activiteiten leren de kinderen het belang van vlaggen in zowel de Franse als de Engelse marine begrijpen! De zeebodem zit vol mysteries die jong en oud kunnen ontdekken dankzij de verhalen van onze kapitein.
Reservatie verplicht: I € 10

  • ‘Théâtre sur mer’: 12/04 – 14u tot 16u

De kinderen maken kennis met de grootste stuurlui en ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis! Zij kruipen in de huid van deze beroemde zeelieden spelen in een toneelstuk dat ze zelf zullen maken! Deze activiteit gaat gepaard met een leuke rondleiding.
Reservatie verplicht: I € 10

Wellington Museum in partnership met de Délégation de Belgique du Souvenir napoléonien.

affiche expo

Wellington Museum

Délégation de Belgique du Souvenir napoléonien