Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Tentoonstelling 'Identités décoloniales – de l’Afrique à Mons'

Van 14 mei 2022 tot 21 mei 2023-Mons Memorial Museum.

Tentoonstelling 'Identités décoloniales – de l’Afrique à Mons'

Info activiteit

Waar

Mons Memorial Museum
Boulevard Dolez 51
7000 Mons
België

Wanneer
-
Link

In de afgelopen jaren is de westerse samenleving geconfronteerd met veel vraagstukken die verband houden met racisme en kolonialisme. Bergen (Mons), zoals andere steden in België, is ook opgeschrikt door demonstraties en de vernieling van standbeelden.

Om de wortels van deze problemen te begrijpen, heeft het Mons Memorial Museum de handen ineengeslagen met Pitcho, een veelzijdig kunstenaar, om het publiek een tentoonstelling aan te bieden die zijn teksten zal gebruiken om het koloniale geheugen te begrijpen. Om de band tussen zijn eigen ervaring en het koloniale erfgoed van de Bergense regio te beklemtonen, heeft de kunstenaar zich gebaseerd op de getuigenissen van Afro-afstammelingen en voormalige kolonialen om een geëngageerde kijk op ons koloniale geheugen te geven. Video's, kunst, audio- en visuele getuigenissen, archieven, foto's en voorwerpen vormen evenzovele getuigenissen die het de bezoekers mogelijk maken de problemen en vraagstukken van onze hedendaagse samenleving beter te begrijpen.

Met dit project buigt het Mons Memorial Museum, een museum van de samenleving en een ruimte voor reflectie, zich over de kwestie van het koloniale geheugen van de inwoners van de streek van Bergen.

Prijzen: 9€/6€ (inbegrepen in de toegangsprijs van het museum)

Mons Memorial Museum

Galerij