Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Op het pad van het leger van BLUCHER en het leger van GROUCHY (juni 1815)

25 september 2022 - Ligny.

Op het pad van het leger van BLUCHER en het leger van GROUCHY (juni 1815)

Info activiteit

Waar

Rue Pont Piraux 23
5140 Ligny
België

Wanneer
-
Link

Deze rit, voorgesteld door onze leden Léon Bernard en Carl Baudoux, is een samenwerking tussen Frédéric De Fruytier, verantwoordelijk voor de algemene organisatie van de Willys en Hiltis voertuigen, de Belgische delegatie van het SOUVENIR NAPOLEONIEN en de Belgische Napoleontische vereniging LES AMIS DE LIGNY.

Deze historische rit vindt plaats in het gezelschap van WOII-liefhebbers en eigenaars/verzamelaars van oude militaire terreinwagens.

Vanuit Ligny volgen we de wegen en paden die het Pruisische leger van Blücher tijdens de nacht van 16  en op 17 juni 1815 gebruikte tot aan Waver en het leger van Grouchy op 17 juni 1815 tot aan Gembloux. De rit is ongeveer 100 kilometer lang en doorkruist verschillende gemeenten.

De heren Léon Bernard en Carl Baudoux geven uitleg tijdens de tocht.

De maaltijd (inbegrepen in de deelnameprijs) bestaat uit één gerecht (twee keuzes: vlees of vis), drankjes niet inbegrepen, en kost 19 euro; en wordt geserveerd in het Château de la Bawette in Wavre, tussen 12 en 13.30 uur.

Deelnamekosten: Gezien de kosten inherent aan de organisatie, wordt aan elke deelnemer een bijdrage van 50 euro (inclusief de maaltijd - zonder drankjes) gevraagd (met uitzondering van de eigenaars-chauffeurs van de Jeeps die alleen hun lunch betalen).

Leden wiens lidgeld reeds betaald is bij de Souvenir Napoléonien en of de Vrienden van Ligny betalen 45 euro (maaltijd inbegrepen in deze prijs, zonder drankjes).

In geval van zeer slechte weersomstandigheden (storm of zware regen) of andere  moeilijke omstandigheden wordt het evenement  afgelast en kan een nieuwe datum worden voorgesteld.

Dress code: Sportieve kledij. We rijden op landwegen (stof, modder). Neem een paraplu en voldoende kleding mee, vooral tegen de regen en de wind, want sommige voertuigen zijn open.

Veiligheid: In geval van autopech stelt Frédéric De Fruytier een trekhaak ter beschikking. 

Verzekering. De Vrienden van Ligny  betalen de verzekering voor deze activiteit. Bovendien zijn leden die hun lidgeld aan de SN hebben betaald, gedekt door de SN-verzekering.

Glas op de vriendschap: De Souvenir Napoléonien biedt een glas op de vriendschap aan; iedereen brengt zijn glas mee.

Reservering: De plaatsen zijn beperkt. De eersten die zich inschrijven, krijgen voorrang naar gelang van het aantal beschikbare plaatsen in de aanwezige Jeeps.

Voormeer info en inschrijving, gelieve contact op te nemen met de heer Léon BERNARD.

0032 476 73 67 12

leonbernard@hotmail.be

Délégation de Belgique du Souvenir napoléonien

Galerij