Een website van het War Heritage Institute

Activiteit
Expo ‘Belgen en/in de RAF’

14 - 23 juni 2024, Museum Winter 1944

Expo ‘Belgen en/in de RAF’

Info activiteit

Waar

Museum Winter 1944
Thewitstraat 8
3891 Borlo
België

Wanneer
-
Link
Met deze tentoonstelling willen we een deelaspect van België en de Belgen tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht brengen, meer bepaald in het onderdeel luchtmacht.

Op 10 mei 1940, bij het uitbreken van de oorlog, wordt piloot Brel door de Duitsers neergeschoten in Montenaken. Getuige hiervan zijn herdenkingskruis in deze deelgemeente van Gingelom.

Naar aanleiding van 80 jaar Bevrijding, gaan we op zoek naar meer kennis over hetgeen Belgen gedaan hebben tijdens de oorlog.

Het Museum Winter 1944 heeft enkele jaren geleden een aantal documenten en foto’s over de school in Saffraanberg (Sint-Truiden) in de oorlogsperiode kunnen verwerven en deze willen we het grote publiek niet onthouden!
Daarnaast bezit het museum diverse Britse uniformen, die rechtstreeks gelinkt worden aan België, o.a. door de kentekens op deze uniformen. Deze RAF-Belgen stonden mee aan de wieg van de Squadrons 349 en 350 die in 1946 zouden overgaan in de Belgische Luchtmacht en nu nog altijd actief zijn, in respectievelijk Kleine-Brogel en Florennes.

affiche expo Belgen/RAF, Museum Winter 1944

Museum Winter 44

Galerij